Vill du uppleva en annan sida av Thailand än den gängse bilden med sol, stränder och pulserande städer? Då är Chiang Mai i norra Thailand ett bra resmål för dig. Här uppe är det betydligt svalare och lugnare jämfört med Bangkok och södra Thailand. I de omgivande bergen erbjuds turisterna mängder av naturupplevelser och aktiviteter.

Chiang Mai sträcker sig längs Ping River och de äldre bebyggelsen utgörs främst av ett oändligt stort antal tempel och delar av den gamla stadsmuren, i övrigt är Chiang Mai en ganska grå stad. Ett stort antal västerlänningar har slagit ner sina bopålar i staden och försörjer sig på att driva restauranger, guideföretag,  restauranger med sina thailändska fruar samt som digitala nomader. I Chiang Mai finns också stora muslimska och kristna minoriteter som visar sig i stadsmiljön och i utbudet av restauranger.  

Under några dagar i början på januari besökte jag Chiang Mai. I detta inlägg finns mina tips och på vad som finns att göra och uppleva i Chiang Mai med omgivningar.

 

Läs hela artikeln här: Chiang Mai på fyra dagar