Är du på väg ut till någon av Filippinernas turistorter men är intresserad av annat än bara stränder och sol? Då har Manila en del att erbjuda. Det är en stad med stora kontraster.

Manila är med sina 24 miljoner invånare en av världens största städer. Hypermoderna och jättelika köpcentra och nybyggda trevliga bostadsområden ligger sida vid sida med kåkstäder. Högklassiga restauranger, fashionabla hotell och trevliga barer varvas med gatuförsäljare och hemlösa.

Från 1565 till 1898 var Manila huvudstad i den spanska kolonin Filippinerna. Efter det spansk-amerikanska kriget 1898 hamnade Filippinerna under amerikansk dominans och har sedan dess varit ekonomiskt,militärt och politiskt hårt knutet till USA. Under andra världskriget förstördes Manila nästan totalt och idag minner endast några enstaka byggnader om dess koloniala historia. Det spanska och amerikanska inflytandet dock märks tydligt idag i Manila.

Engelska är ett officiellt språk i Filippinerna vilket gör att det är relativt lätt att ta sig runt i Manila även om alla invånare inte talar bra engelska. Prisnivån är endast 20-30% av den svenska vilket gör det extra prisvärt att vistas här.

Det är inte lätt att skriva en heltäckande kort guide över Manila men här kommer dock några av mina tips på vad du under några dagar kan och göra i Manila.

Läs hela artikeln här: Fyra dagar i Manila