Neonljus, folkmyller och full fart  – välkomna till Sydkoreas huvudstad Seoul. En otroligt häftig och livlig stad som bjuder på galet nattliv, spännande matkultur, mängder av sevärdheter och en intressant nutidshistoria.

Sedan Koreakriget på 50-talet har staden fullkomligt exploderat i utveckling och med hela 25 miljoner människor i storstadsområdet är det svårt att veta var man ska börja turista i denna jättestad. Vi försöker här med några tips få med det viktigaste om ni bestämmer er för att besöka denna fantastiska stad.

Shoppa

Shopping är ett stort nöje i Seoul och här finns mängder av affärer att jaga saker i. Myeong-Dong är det centrala området som mångt och mycket kan liknas vid Stockholms Drottninggatan gånger 100. Här vimlar det av affärer, gatustånd och streetfood. En sak du måste ha med dig hem från Seoul är ansiktsmasker. Koreanerna är alldeles galna i detta och de säljs i storpack här och var för en väldigt billig peng.

För billig shopping är även barområdet Hongdae ett säkert kort medan om du mer är ute efter lyxvaror och varuhusshopping är Lotte mall i Jamsil bästa platsen.

Seouls shopping är till skillnad från hemma i Sverige minst lika mycket en kvällsgrej och affärerna har ofta öppet väldigt sent.

 

Läs hela artikeln här: 8 måsten i underbara Seoul