Foodcourten Time Out Market i Lissabon är en matmarknad för finsmakare som vill äta av det portugisiska köket, kombinerat med vin, öl eller drinkar. Under COVID håller det stängt, men lovar att man ska öppna igen när omständigheterna tillåter.

I en ombyggd hangar finner man denna food court med matstånd längs alla väggarna och långbord i mitten. Sittandes ryms flera hundra personer och detta gör att det är populärt över både lunch och för after works att söka sig hit. Vissa tider kan det vara svårt att få bord även om man bara är två i sällskapet, men sommarhalvåret går det bra att söka sig utomhus som komplement.

Time Out Market i Lissabon – matmarknad för finsmakare

Välj bland många lokala kök med kött eller fisk och skaldjur i fokus, som är de portugisiska specialiteterna. Du hittar också en charkuteria som varit verksam i staden i mer än 100 år!

Flera av matstånden finns i staden som större restaurang, så hittar du något du verkligen vill ha mer av kan du ju söka dig vidare till deras andra ställe. Här finns följande kända kockar representerade;

Alexander Silva, känd från att ha vunnit Top Chef och som driver enstjärniga restaurangen Loco. João Rodrigues, driver restaurangen Feitoria som har belönats med en stjärna, ligger i Altis Belém Hotel & Spa. Henrique Sá Pessoa, tvåstjärnigt belönad kock som driver restaurangen Alma. Miguel Castro e Silva , en av pionjärerna bakom Time Out Market i Lissabon.

Förutom att det finns matstånd så finns också ett par butiker, bland annat kan man köpa med sig vin, bakelser och blommor.

Adress: Mercado da Ribeira, Av. 24 de Julho 49, CAIS DO SODRE

Hemsida: www.timeoutmarket.com/lisboa/en

Bläckfisksallad – en klassiker i Portugal

 

 

The post Time Out Market i Lissabon – matmarknad för finsmakare appeared first on TravelGrip.

Läs hela artikeln här: Time Out Market i Lissabon – matmarknad för finsmakare